| |

Trolldrycksflaskor av återvunnet material (+ gratis etiketter!)

Här är ett enkelt men engagerande pyssel som uppmuntrar till en promenad i den färggranna höstnaturen! Med återvunna deoflaskor och champagnekorkar skapar ni lätt trolldrycksflaskor som passar perfekt som dekoration till halloween. Etiketterna finns att ladda ner gratis nedan!

Om ni vill plocka innehållet i god tid innan halloween, lägg dem luftigt så att de får torka i några dagar. Om färska växter stängs in i lufttäta flaskor kommer de ganska snart att bli tråkiga.

Etiketterna är färgade med kaffe så att de får ett lite åldrat utseende. Oftast föredrar jag att färga med te men kaffe ger mörkare kanter vilket jag tycker passar extra bra på just etiketter. Jag sparade kaffesumpen efter morgonkaffet, hällde över den i en liten kastrull, tillsatte vatten och kokade upp. Vissa etiketter fick bara ligga i en stund, andra fick koka med lite. Båda funkade lika bra! Sedan fick etiketterna torka platt över natten, med lite sump här och var. När de var torra borstade jag av överblivet kaffe med en torr pensel.

Jag limmade fast etiketterna med ett vanligt limstift, då är det lätt att ta bort dem ifall man vill använda flaskorna till något annat pyssel efter halloween.

Etiketterna har namn på vanliga vilda växter som lätt går att hitta ute i naturen, det blir ju lite roligare när det går att fylla flaskorna med något. Varje växt har fått lite kort kuriosa hämtat ur folktro eller mytologi, för att de ska kännas lite extra magiska.

Ladda ner som pdf nedan.

Du kanske också gillar:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.