| |

Spökvandring med gåtor – klar att skriva ut!

I år är det få saker som är som förut och halloween är inget undantag. I en tid med social distansiering är det svårt att genomföra bus eller godis på ett säkert sätt, både för de som går runt och de som får besök. Ett alternativ är att istället ha en spökvandring för familjen, en skattjakt med spöken som ger ledtrådar och godis som skatt. Längre ner finns en färdig spökvandring att skriva ut!

Det finns sju spöken med varsin gåta. Svaret på varje gåta blir en bokstav och bokstäverna bildar ett ord. Anpassa spökvandringen efter hur lång tid ni vill att den tar. Sätt spökena i rätt ordning direkt eller blanda för lite mer utmaning. Göm spökena runtom i trädgården eller sätt upp dem längst en stig.

Extra roligt blir det om spökvandringen sker när det blivit mörkt ute. Häng upp reflexer för att visa vägen eller bara vid varje spöke. Reflextejp för att tejpa upp spökena, reflexgarn för att hänga upp dem eller snitsa stigen med remsor av reflextyg. Jag samlade ihop reflexer som vi redan hade hemma och tejpade fast spökena med lite maskeringstejp.

Tips: För lite extra magi, starta Google-assistenten i mobilen och använd trollformeln Lumos (ur Harry Potter-böckerna), då tänds ficklampan!

Det kan vara praktiskt att samla in spökena direkt under vandringen, då kan ni skriva bokstäverna på baksidan och använda dem för att bokstavera ordet.

Ladda ner som pdf nedan.

Svar
Uppifrån och ner: O, G, N, T, T, A, D.
Ledtråden blir GOD NATT så göm godiset under en säng eller kudde.

Om ni har tips på andra roliga gåtor, dela gärna med er!

Du kanske också gillar:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.