Påskägg av återbrukat papper, toarullar, kaffefilter och gamla boksidor.

Påskpyssel av toarullar

Toarullar är ett perfekt pysselmaterial, lagom tjock papp, fin neutral färg och alla har dem hemma! Här är sex olika påskpyssel med toarullar.

Servettringar av en toarulle

Skissa en ring med kaninöron från båda ändar av toarullen så får du två äggkoppar per rulle. En uppklippt toarulle blir en bra mall, bara att trä utanpå!

Äggkoppar av en toarulle

Gör som ovan men böj öronen runt en penna eller bred pensel för att få mer plats åt ägget.

Klättrande kanin av toarulle

Skissa en klättrande kanin på en upprullad toarulle och klipp ut. Limma fast en lärkkotte som svans.

Rulla upp en toarulle:
Blöt toarullen med vatten, spola från kranen eller doppa i ett glas om du har flera. Vattnet löser upp limmet och rullen vecklar ut sig i två ark. Låt torka.

Kyckling i ägg

Klipp ut två lika stora ägg ur en upprullad toarulle (blöt med vatten så vecklar rullen ut sig), måla gult i mitten av den ena och riv ett hål i mitten av den andra. Limma ihop äggen så att det gula syns genom hålet. Måla ögon och limma fast en näbb.

Gör en näbb:
Ta en liten bit toarulle som blivit över och vik på mitten. Klipp snett mot mitten från båda håll. Vik på mitten åt andra hållet och klipp mot mitten åt båda håll igen. Resultatet blir diamantformad med veck som ett kors. Tryck ihop vecken för att forma näbben.

Kaningirlang av toarulle och papperspåse

Klipp ut huvuden och tassar från en upprullad toarulle (blöt med vatten så vecklar rullen ut sig). Lärkkottar blir fina som svansar. Limma fast på pappersrosetter och trä på ett snöre.

Gör pappersrosetter:
Vik avlånga bitar av en papperspåse som ett dragspel, snurra något runt mitten (jag återbrukade ståltrådar klippta från påsklämmor men snöre går lika bra), klipp ändarna rundat snett, veckla ut och limma ihop sidorna.

Återbrukade pappersägg

Klipp ut sju likadana ägg ur valfritt återbrukat papper (på bilden syns upprullad toarulle, använda kaffefilter och gamla boksidor). Vik alla på mitten på längden. Limma med limstift på kanten av vikningen och stapla äggen på varandra. Låt torka ordentligt innan du vecklar ut dem.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.