Upptäck Sverige i sommar med ett bingo!

Jag älskar utflykter av alla de slag, oavsett om de bjuder på djur och natur eller vackra byggnader och fornminnen. Däremot ger vi oss inte ut på utflykter så ofta som jag skulle vilja, mest för att det är svårt att komma på vart vi ska. För att förenkla valen i sommar har jag därför gjort några olika bingon som inspiration. De finns att ladda ner gratis som pdf längre ner, bara att skriva ut och börja upptäcka ditt närområde!

Välj själv om det är först till en rad eller om det finns olika priser för en rad, två rader och hel bricka. Tävla med dig själv eller mot en vän, eller varför inte mot kollegorna eller klassen under sommarledigheten? Jag funderar på att utmana några olika släktingar, som en extra anledning till att hålla kontakten 🙂

Historiskt sommarbingo

Detta bingo fokuserar på historiska sevärdheter, från fornminnen till 1900-talsarkitektur. Perfekt när idéerna tryter att kunna gå igenom listan och googla på runstenar eller slott i närheten. Det finns oftast mer än man kunnat ana! Jag är absolut inget proffs på olika stilar, så jag kommer att kolla upp slott och kyrkor i närheten på Wikipedia 😉

Landskapsblommor

Passa på att hålla utkik efter olika blommor under en utflykt i naturen. Detta bingo passar både för en tur längs en vandringsled eller som aktivitet under en picknick i det gröna.

Landskapsdjur

Detta bingo får du själv välja hur svårt det ska vara, behöver det vara en levande älg eller räcker en vägskylt med en älg? Räknas laxen från midsommarbordet? Oavsett vilka regler du väljer kan detta bingo säkert motivera till extra utflykter, jag är i alla fall sugen på ett besök till en älgpark och se om det finns någon bäversafari i sommar.

Saker att göra i sommar

Denna är i princip som en hinklista, fast i bingoform. Olika saker som hör sommaren till som jag vill hinna med innan hösten.

Ladda ner som pdf här:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.