| |

5 lekar för kalas i skogen (och gratis skogsbingo!)

Skogen är en jättebra plats för barnkalas, gott om utrymme, uppmuntrar till lek och dessutom helt gratis. Så på med oömma kläder, packa något att sitta på och fyll picknickkorgen med saft och bullar! Här är några aktiviteter som inte kräver så mycket förberedelser.

Gör olika mönster på marken med höstlöv

1. Naturkonst

Använd saker ni hittar i skogen för att skapa vackra och tillfälliga konstverk. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Låt varje barn få en egen bit av mark, om ni vill kan ni lägga pinnar som en ram. Låt barnen skapa helt fritt eller ge dem en uppgift. Kanske skriva sitt namn, skapa ett särskilt motiv eller göra en mandala. Var noga med att informera om att inte skada träd och buskar, plocka bara grenar och löv från marken.

Skriv era namn med saker ni hittar i skogen

2. Kom ihåg föremål

Plocka olika föremål i skogen, lägg dem på en plats där de syns tydligt och täck över med exempelvis en sjal. Lyft undan sjalen och låt barnen se föremålen under en kort stund, täck sedan över igen. Vem minns flest saker?

3. Vilket föremål saknas?

Gör som ovan och låt barnen se föremålen en kort stund. Be alla att blunda medan du tar bort ett föremål. Vem kan se vad som saknas?

4. Måla med lera

Detta kan bli lite grisigt, vilket är halva nöjet, så packa gärna ett par handdukar ifall att. Ta med ritpapper, vatten och något att blanda ”färgen” i, urdiskade glasburkar, konservburkar eller plastförpackningar funkar utmärkt. Med en liten spade, häll lera eller jord i varje burk, rör om med en pinne och späd med vatten till lagom konsistens. Låt dem testa med olika ”penslar” såsom pinnar, kvistar, blåbärsris, löv och mossa.

5. Skogsbingo

Här är ett gratis skogsbingo att skriva ut och ta med. Ladda ner genom att spara bilden eller klicka på pdf-filen under varje bild. Det finns tre olika versioner, med 9, 16 och 24 rutor. Välj själva om ni vill att de ska se, hämta eller fota de olika sakerna. Bingot funkar såklart lika bra på en skogspromenad med familjen!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.